osteopathie

Een osteopaat nodig?

Bel of app voor een afspraak

davey-van-vliet

Davey van Vliet

Osteopathie, Echografie, Kaaktherapie, PNE, Dry needling

info@vanvliettherapie.nl +31 (0)6-14475229

Osteopathie

Visie op herstel!

Osteopathie is een visie op herstel met als basis fundamenten fysiologie, anatomie, mechanica van het lichaam en sociaal-psychologisch. Er wordt met de handen gewerkt om de bewegelijkheid van de anatomische structuren te verbeteren/herstellen. Dit zorgt voor het optimaliseren van spieren, zenuwen, gewrichten en organen. Het lichaam functioneert als geheel en dat komt terug in de behandeling. Een belangrijk principe voor een goed herstel is een goede doorbloeding. Op deze manier stimuleren we het zelf herstellend vermogen. Er wordt gefocust op regio’s met een verminderde mobiliteit om het lichaam als geheel beter te laten functioneren. Dit betekent mobiliteitsverbetering op de plekken waar het nodig is om het herstel maximaal te stimuleren.

Wie behandelen we bij Van Vliet therapie?

Wij behandelen vanaf 4 jaar oud. Dit omdat we vinden dat voor baby’s aanvullende opleidingen en cursussen gedaan moeten worden. Omdat klachten bij baby’s vaak gerelateerd zijn aan de bevalling en/of aangeboren aandoeningen is het belangrijk dat deze door mensen worden gezien die baby’s op structurele basis zien. Graag zien wij dan ook liever dat uw pasgeboren kindje bij een gediplomeerd kinderosteopaat wordt behandeld.

Indicaties osteopathie kinderen en volwassenen

Wij behandelen kinderen vanaf 4 jaar oud. Het is voor kinderen soms lastig om uit te leggen wat er aan de hand is met zijn/haar lichaam. Daarom is het voor de behandelende therapeut essentieel om samen met de ouders/kind goed uit te zoeken wat er aan de hand is en dit lichamelijk te testen. Het doel is ten allen tijden te onderzoeken wat de klacht van het kind in stand houdt. We proberen vanuit het onderzoek bewegingsverliezen te vinden in het lichaam die een relatie kunnen hebben met de klacht. Door deze factoren te behandelen en op te lossen gaan we ervan uit dat het zelf herstellend vermogen van het kind verder het werk doet.

Osteopathie klachten

Met een breed scala aan klachten kunt u bij ons in de praktijk komen voor een behandeling op maat. Enkele voorbeelden van klachten zijn:
• Spanningsklachten
• Hoofdpijnklachten
• Buikklachten
• Keel/neus/oorklachten
• Spier en gewricht klachten
• Na een trauma
• Motorische achterstand
• Bedplassen
• Ademhalingsklachten/Astma/benauwdheid

Deze lijst is uiteraard niet compleet en alleen ter illustratie. Wilt u weten of wij wat voor u kunnen betekenen? Dan kunt u altijd contact opnemen met ons via de mail of telefoon.

Osteopathie en bekkenklachten

Voor osteopathie voor bekkenklachten kunt u eveneens bij Van Vliet Therapie terecht. Bekkenklachten kunnen verschillende oorzaken hebben. Het centrale gebied kan door middel van osteopathie behandelingen behandeld worden. Voor therapie rond het bekken kijken we naar de onderliggende oorzaak en lossen we deze samen op. Voor een osteopaat in Waddinxveen en Nieuwerkerk aan den IJssel bent u bij ons aan het juiste adres.

Osteopathie verzorgen wij vanaf twee locaties: Nieuwerkerk aan den IJssel en Waddinxveen.

behandeling4bw