pne

Een osteopaat nodig?

Bel of app voor een afspraak

davey-van-vliet

Davey van Vliet

Osteopathie, Echografie, Kaaktherapie, PNE, Dry needling

info@vanvliettherapie.nl +31 (0)6-14475229

PNE

Percutane Needle Elektrolyse

Wat is PNE?

PNE (Percutane Needle Elektrolyse) is een behandelmethode voor korte en langdurige klachten aan pezen, spieren en gewrichten. De techniek wordt al sinds langere tijd effectief toegepast in Spanje, maar wordt nu ook steeds meer binnen de fysiotherapie in Nederland toegepast. Zo ook bij Van Vliet Fysio. Binnen 3 tot 4 behandelingen zien wij al resultaat.

Hoe ziet een PNE behandeling eruit?

De behandeling start met het maken van een echo om een goed inzicht te krijgen in het aangedane gebied. Onder geleiding van de echo brengen wij een naald in de aangedane structuur. Eenmaal op de juiste locatie brengen we 3 keer 3 seconden een stroompje op de structuur (geen 220v). Er ontstaat dan een elektrolytisch effect. Dit is een chemische reactie op de locatie van het weefsel en geeft een ontzurend effect. De doelstelling is om de ontstekingsreactie die maar niet uit zichzelf hersteld opnieuw aan te zetten. Ook is op deze manier het heel goed mogelijk om lokale verklevingen op te lossen zodat de structuur weer vrij kan bewegen.

Bij welke klachten kan een PNE behandeling helpen?

Wij zetten PNE in voor o.a.:
• achillespeesklachten
• kniepeesklachten
• hielspoor
• zweepslag
• schouderklachten op de pees en slijmbeurs
• tenniselleboog
• golferselleboog

Doet het pijn?

Het is vergelijkbaar met dry needling. Het kan wat scherper/branderiger aanvoelen voor 3 seconden als de elektrolyse erop wordt gezet. Veel mensen vinden het meevallen, sommige mensen vinden het best pijnlijk. De napijn kan zeurend zijn, de ervaring is dat dit meestal binnen 2 a 3 dagen wegtrekt. De eerste behandeling geeft naderhand de meeste reactie.

Hoe verlopen de behandelingen?

Als we de therapie starten moet u rekening houden met minimaal 3 en maximaal 6 behandelingen in een periode van 6 tot 9 weken (afhankelijk van de klacht). Eenmaal de behandeling gestart wordt geadviseerd om deze minimaal 3 keer te herhalen.

Wat is het doel?

De structuur die in een chronische ontstekingsfase zit te activeren. Daarna stap voor stap begeleiden van het herstelproces van de aangedane structuur. Hierdoor win je de normale belastbaarheid terug. Let op, er wordt nagegaan of uw lichaam klaar is voor herstel. U moet relatief gezond zijn, er wordt dus nagegaan of de randvoorwaarden voor herstel aanwezig zijn. De therapie is effectief bij mensen die echt bereid zijn om voor herstel te gaan en de randvoorwaarden van herstel goed zijn.

Bijwerkingen

Met name spierpijn en een wat vreemd gevoel in de aangeprikte structuur. Het kan vermoeid voelen. Soms ontstaat er een blauwe plek. De bijwerkingen zijn altijd omkeerbaar. Er zijn mensen die tijdens behandeling langer dan 3 dagen napijn hebben gehad, het is daarom altijd belangrijk voor ons als therapeut om goed in te schatten of het lichaam de therapie in het stadium van de klacht aan kan. Deze zaken worden met u van tevoren besproken.

PNE in Waddinxveen

Voor meer informatie of een afspraak voor PNE in Waddinxveenkunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

echografie5