icoontjes-03

Osteopathie en bekkenklachten

Het bekken is hét gebied waar spanningen elders in het lichaam mechanisch gecompenseerd worden. Probeer zelf maar eens je knie te buigen zonder je heup te gebruiken, of draai je bovenrug maar eens zonder beweging in je bekken. Dit zijn slechts twee voorbeelden van de vele factoren die bekkenklachten kunnen geven.

Oorzaken bekkenklachten

Andere voorbeelden van indicaties zijn:
• Instabiliteit in het bekken na zwangerschap
• SI gewricht klachten
• Lage rugpijn
• Blaasklachten
• Bekkenbodem spanning
• Obstipatie klachten
• Urineverlies
• Etc...

Onderliggende factoren

Door bewegingsverlies van de kleine bekken organen (blaas, prostaat, baarmoeder, bekkenbodem, eierstokken, endeldarm), het SI gewricht, de heup en de onderrug wervels kunnen klachten ontstaan, vooral als deze al langer bestaan door onderliggende factoren. U kunt zich misschien voorstellen dat iemand die al een paar maanden buikklachten heeft ook anders gaat lopen en staan. Een ander voorbeeld is ongesteldheidspijn die doortrekt naar de rug. Dit komt omdat organen minder pijnsensoren hebben dan bijvoorbeeld de huid en spieren. Dit is dan ook de reden dat orgaanpijn naar andere gebieden in het lichaam straalt. Dit noemen we visceral reffered pain*.

Bekkenklachten oplossen

Door de bewegelijkheid en doorbloeding van de organen, spieren en gewrichten te stimuleren kun je bekkenklachten oplossen (mits er niets kapot is of er sprake is van een pathologie). Het verschil tussen fysiotherapie en osteopathie is dat osteopathie naar meerdere factoren kijkt en niet alleen lokaal. Osteopaten pakken de problemen met hun handen aan.

Note: bij Van Vliet Therapie wordt niet intra vaginaal wordt gewerkt maar alleen aan de buitenkant. Mocht dit op basis van uw casus nodig zijn werken we samen met specialisten die hier ervaring mee hebben.

Osteopaat voor bekkenklachten in Waddinxveen of Nieuwerkerk aan den IJssel

Bent u voor bekkenklachten in Waddinxveen of Nieuwerkerk aan den IJssel op zoek naar een osteopaat of heeft u vragen over de behandeling? Neem link: https://vanvliettherapie.nl/contact text: contact) met ons op per mail of telefoon.

  • pijn.nl/locatie-van-pijnsymptomen/romp/viscerale-pijn.html

Bekijk ook onze andere blogs: